Vihdinkatu 6, 2.krs, Lohja

Millainen kissaihminen sinä olet?

Onko sinulla itselläsi kissa? Vai onko kaverillasi kissa, tai onko sinulla ollut kissa? Kaikki eivät todellakaan tykkää kissoista, eivätkä kaikki tykkää koirista, ja osa ihmisistä ei tykkää mistään kotieläimistä. Mistä sitten kissa on meille tullut ja millainen eläin kissa oikeasti on meidän ihmisten seurassa?

Voihan olla mahdollista, että haluaisit kissan, mutta ihosi esimerkiksi reagoi kissaan tai kissan pölyihin, ja siksi et ole voinut ottaa asuinkumppania. Mitä jos kokeilisit uutta ihmeainetta, tai siksi sitä ainakin kutsutaan. Nimittäin teollisuushampusta valmistetaan CBD-öljyä, joka voi tuoda apua myös ihon erilaisiin reaktioihin. Emme siis tarkoita, että siitä välttämättä olisi apua, ja kenties aluksi kannattaa vain testata mitä öljy tuo omalle ihollesi. CBD-öljy on kauneudenhoidossa ollut käytössä jo vuosia, mutta vasta viime aikoina se on noussut ympäri Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa enennän puhutuksi tuotteeksi, koska sillä voi olla enemmänkin terveyttä tukevia ominaisuuksia. Mutta koska itse tuotetta ei ole vielä testattu tarpeeksi, on se kuin mikä tahansa muukin luonnontuote, tuote, joka voi kenties auttaa, mutta johon kannattaa suhtautua varovaisen positiivisesti.

Millainen on peruskissaihminen?

Vaatiiko kissa enemmän vai vähemmän huomiota kuin koira? Voiko tällaiseen vastaukseen olla yksinkertaista vastausta, ei. Kissoja ja koiria on molempia monia eri rotuja, ja jokaisella rodulla on rodun omat piirteet, mutta lisäksi vielä jokaisella kissalla on ne omat kissamaiset piirteensä, ja sama pätee koiriin, joten todellisuudessa se kumpi vaatii enemmän on kysymys omistajastaan. Molemmat eläimet, siis koirat ja kissat voivat yrittää ottaa haltuunsa koko lauman, eli perheen, mutta silloin jonkun ihmisistä pitää pystyä näyttämään kotieläimelle selkeät säännöt. MTV-uutiset kirjoitti kissaihmisistä ja listasi muutamia asioita, joista kissaihmisen tunnistaa.

Siinä missä koiraihminen esittelee lemmikkiään, niin sen nimi kerrotaan ja kuinka hyvä se on tekemään temppuja. Kissaihminen taas toteaa, että kissa tekee ihan mitä se itse haluaa. Toisaalla taas suomalaiset kertovat, että koiraihminen toivoo, että hänen koiransa olisi ihminen ja saisi parempaa jutteluseuraa, ja vastaavasti kissaihminen haluaisi enemmänkin olla kissa(!).

Entä jos menet sanomaan koiraa itsepäiseksi, saat aivan varmasti koiraihmisten palautteet negatiivisena, mutta jos sanot samaa kissasta, kissaihmiset toteavat vain, että joo, sellaisia ne kissat ovat.

Entä sitten ajatus, että koirilla on aina omistaja, ja vastaavasti kissoilla on kotonaan henkilökunta, joka pitää kissasta huolta. Entä jos koirasi herättää sinut keskellä yötä, todennäköisesti hätäännyt, että mikä nyt on, tulipaloko? Jos vastaavasti kissasi herättää sinut, ei merkitystä, se on ihan jokaöistä.

Mutta on kissa-  ja koiraihmisissä paljon samaakin, tai ainakin molempien vaatteet ovat aina karvojen peitossa ja siinä missä kissaihmisellä on naarmuja käsissä, on koiraihmisillä kuolaa joka puolella.

Me Naiset-lehdessä oli myös testi, millä voit testata oletko enemmän koira-, vai kissaihminen. Testin pitäisi jollakin tavalla liittyä omaan luonteeseesi ja sen sopivuuteen näille eläimille.

Tämä siis johtuu siitä, että useat tutkimukset ovat löytäneet selviä eroja ihmisissä jotka ovat koira- tai kissaihmisiä. Siinä missä koira on kuin personal trainer vaatimassa lnekille niin kissojen kerrotaan parantavan omistajiensa mielialaa. Kissat alentavat toimillaan tai sillä että ne vain ovat ja kehräävät meidän stressitasojamme ja vähentävät myös ahdistuneisuutta ja tilastojen valossa kissaihmiset kuolevat epätodennäköisemmin sydänsairauksiin kuin ei-kissa-ihmiset.

Ilmeisesti on myös niin, että kissa on ekologisempi vaihtoehto kuin koira(?) ja sanotaan että erityisesti naisille kissa voisi olla aivan yhtä hyvä kumpppani kuin koirakin.

Historiaa

Kissa on ollut meidän ihmisten kotieläin jo sellaiset 10 000 vuotta ja se kesytettiin alunperin Lähi-Idässä ja muinaiset egyptiläiset palvoivat kissoja jumalina. Varhaisimmat löydöt kissoista Euroopassa ovat Kyprokselta, noin 9000 vuotta vanhoja. Nykyiset kissat lienevät risteytyksiä afrikkalaisesta villikissasta ja eurooppalaisesta metsäkissasta. Suomeen kissat saapuivat 1000-luvulla viikinkien matkassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *