Vihdinkatu 6, 2.krs, Lohja

Kuuluisia kissoja valkokankaalta ja muualtakin

Mitä ajattelet, jos kuulet kissan ansaitsevan enemmän kuin sinä? Miten se edes on käytännössä mahdollista? Nykyaika on tuonut siihen mahdollisuuden sosiaalisen median, YouTuben ja Instagramin kautta, missä paljon katsojia keräävät kanavat saavat myös paljon mainosnäyttöjä ja sitä kautta tuloja.

Elokuvamaailman tähtiä

Elokuvissa on aina silloin tällöin ollut kissoja sivurooleissa, Alien elokuvasarjan Kahdeksas matkustaja 1979 elokuvassa nähtiin avaruusaluksen miehistön mukana reissaava Jones-kissa, joka sai pääosaa näyttelevän Sogurney Weaverin eli Ellen Ripleyn taistelemaan avaruuden hirviötä vastaan kissaa pelastaessaan. Sitä ennen elokuvissa näytteli (parissakin) Orangey-kissa omistajansa Frank Innin mukaan 500 elokuvassa ja tienasi sata dollaria päivässä. Orangey sai myös kaksi PARSY-pankintoa (Picture Animal Top Star of the Year) -Orangey oli mukana mm. Katinkultaa (1951) ja Aamiainen Tiffanyllä elokuvissa. Kissa on olut näkyvästi mukana myös Bond elokuvassa kun Bondin verivihollinen Ernst Stavro Blofeldilla oli ”aina” kissa mukanaan. Blofeld oli mukana kaikenkaikkiaan yhdeksässä Bond elokuvassa. Tämän valkoisen kissan nimeä ei ole missään mainittuna, mutta monet elokuvaharrastajat kyllä sen muistavat, samoin että valkoinen kissa pääsi myös Bond parodiaan Austin Powers.

Otetaan vielä esimerkkinä Kissat ja Koirat, eli kissojen ja koirien tähdittämä agenttielokuva, jossa pääosissa ovat ihmismäiset kissat ja koirat , jotka puhuvat ja käyttäytyvät kuin ihmiset – näissä tämän tyyliin elokuvissa kissoista tehdään ihmismäisiä – aivan kuten piirretyissä on tehty jo vuosikymmeniä. Kissoja löytyy kymmenistä elokuvista, nämä edelliset vain muutamana esimerkkinä.

Näiden oikeiden kissojen lisäksi nykyaika on tuonut valkokankaalle myös piirretyt kissat elokuviin ja niistä luonnollisesti kuuluisin on Garfield eli Karvinen, jonka seikkaillut alkoivat jo 70-luvulla. Elokuviin Karvinen päätyi vuonna 2004 ja 2007. Ennen Karvista meillä oli televisiossa tottakai Tom ja Jerry, kissan jatkuva taistelu pientä hiirtä vastaan joka alkoi 1940-luvulla ja jatkuu yhä. Liisa Ihmemaassa elokuvissa on aina myös kissa mukana, Artistokraatit, Felix-kissa, Bolt-elokuva… eli kissoille on ollut ja tulee olemaan oma paikkansa myös valkokankaalla.

Kuuluisat kissat sosiaalisessa mediassa

Kuka ei olisi kuullut Grumpy Catistä eli kissasta, jonka ilme on aina yrmeä. Grumpy Cat on yhdysvaltalaisen Tabatha Bundesenin omistama tyttökissa, joka nousi Internet-ilmiöksi pahantuulisen ilmeensä takia. Suosio alkoi, kun Bundesenin veli lähetti syyskuussa 2012 kuvan kissasta Reddit-sivustolle. Sen omalla Facebook sivulla yli 8,5 miljoonaa tykkääjää ja jasen YouTube kanavallakin on yli 260 000 tilaajaa, mutta sen vanhoja videoita on kasottu parhaimmillaan yli 20 miljoonaa kertaa! Eikä vain sen, vaan se sai aikaan varsinainen Grumpy Cat trendin, missä kissojen omistajat ottavat kuvia yrmeistä kissoistaan ja postaavat kuvia eri kanaviin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *